Nyitható üvegtégla ablakkeret

A nyitható üvegtégla ablakkeret beépítése akkor javasolt, ha a helyiség nem rendelkezik hagyományos ablakkal, vagy ha mégis, akkor az nem nyitható. Ahol nincs ablak, ott nincs természetes fény sem, annak  bejuttatása megoldható üvegtéglával, a szellőzés pedig a nyitható ablakkerettel.

A keret vastagsága 1,5 cm. Az üvegtégla falak általában 0,2 cm és 1 cm távtartással kerülnek beépítésre, ezért érdemes az üvegtégla fal sarkába, szélébe építeni a bukó ablakkeretet, így elkerülhető, hogy a beépítéskor a nyitható ablakkeret látványosan eltolja a sort.

A keret nyitási lehetősége 90°, ami megfelelő szellőzést biztosít bármekkora helyiség számára, fontos kiemelni, hogy nem rendelkezik szigeteléssel.

Az üvegtégla nyitható ablakkeret 3 méretben kapható:

  • 1 üvegtégla befogadására alkalmas,
  • 2 üvegtégla befogadására alkalmas, és
  • 4 üvegtégla befogadására alkalmas.

A 2 üvegtégla befogadására alkalmas keretet csak függőlegesen szabad beépíteni, ellenkező esetben nem fog működni.

A nyitható ablakkeret ára nem tartalmazza az üvegtégla árát, azt minden esetben külön kell megvásárolni.

1x1 uvegtegla nyitható ablakkeret

1×1 üvegtégla nyitható ablakkeret

Nyitható üvegtégla ablakkeret árak

A nyitható üvegtégla ablakkeret beépítése:

Fektessük a keretet sima felületre. Vegyük le a belső keret levehető végét. Tegyük az üvegtéglákat a keretbe, kettő vagy négy üvegtégla esetén használjunk fa távtartókat az üvegtéglák között. A kialakult réseket öntsük ki cementes habarccsal.

Csatoljuk hozzá a fogantyút azáltal, hogy felemeljük a fémsávokat, amik a keret nyitható részének az oldalán helyezkedtek el.

A keret beszerelése előtt szereljük be a fogantyút, mert így elkerülhetjük annak későbbi elmozdulását.

Miután a habarcs megkötött, építsük be a falba a bukó ablakkeretet. A zár felül legyen, hogy megakadályozzuk a vízbeszivárgásokat.

A beépítő keret külső keretvastagsága 1,5cm mindegyik oldalon, ezért az üvegtégla fal építésénél ezt figyelembe kell venni.